Sve se odigralo munjevitom brzinom, automobil udario u stenu pa završio na krovu: Lekari odmah stigli na lice mesta i ukazali pomoć (FOTO)(VIDEO)     ·     Sa pištoljem upali u kazino u Novom Pazaru, pretukli radnika i odneli oko 300.000 dinara: Potraga za počiniocima u toku     ·     Težak udes u Čačku, vozač izgubio kontrolu i sleteo u kanal: Dve ženske osobe povredjene, odmah transportovane u Opštu bolnicu     ·     Prednost umaju porodice sa više dece: Grad Čačak zbrinuo 103 porodice i dao im krov na glavom (FOTO)     ·     Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u školi "Vladislav Ribnikar" na godišnjicu ubistva devet učenika     ·     Ništa mu nije ostalo: Vozaču iz Žitišta policija oduzela tri automobila zbog teških prekšaja u saobraćaju, na listi se našli opel, mercedes i zastava     ·     Krvavi pir u kokošinjcu Ostojića iz Ljubića: Lisica upala u dvorište i zaklala devet kokošaka, umesto da imaju domaća sada moraju da idu i kupuju jaja     ·     Etnolog otkriva zašto se jaje čuvarkuća nikako ne baca i zašto mora da se zakopa: Umesto praseta koje je tipčno za Božić, narodna verovanja kažu da se za Vaskrs sprema jagnje     ·     Snažna poruka stiže iz Prijepolja od vladike Atanasija pred velikipraznik: Slavimo ljubav Božiju prema nama, ova tri dana su sažimanje celokupnpg dela Hristovog     ·     Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”     ·     Danas je najtužniji pravoslavni praznik Veliki petak, dan kada je razapet Isus Hrist     ·     Najneobičniji šegrt u Srbiji: Mačak Milisav pomaže Borislavi iz Čačka da isplete vaskršnje korpice, po potrebi ili mrsi ili razmrsuje konce (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Sve je nestalo za par sati,gradili smo ga volonterski i uložili puno truda i rada: Potresne slike sa lica mesta, od planinarskog doma kod Tutina ostalo samo zgarište (FOTO)


Tutin - Za sada nepoznati počinioci zapalili su Planinarski dom Planinarsko skijaškog društva “Beleg” u Tutinu. Tri objekta su su izgorela do temelja i tako je uništen ogroman trud koji je uložen da bi se izgradio. Smešten na 1950 metara nadmorske vsine bio je od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

- Ostali smo zatečeni ovim tužnim prizorom koji nas je zatekao. Mnogo truda i rada uloženo je u ovaj planinarski dom, a sada je ostalo samo zgarište. Jedino što znamo jeste da je jedna osoba to zapalila, jer su ostali tragovi i i vide se da je nakon učinjenog dela osoba se uputila peške ka selu Draga, kažu za RINU u Planinarskom društvu Beleg.

Dodaju da su sve sami radili i gradili i da je zbog toga tuga kad na mestu gde su bili objekti, sada vide zgarište.

- Sve je ovo podignuto volonterski, svako je uložio koliko je mogao u izgradnju. Ostavili smo ovde sate i sate, pa nas je baš sve pogodilo. Ipak, kako smo ga podigli jednom, tako ćemo ga i sad, nadamo se uz pomoć lokalne zajednice, podići i drugi put, kažu u ovom planinarskom društvu.

Oni pozivaju sve ljude ako imaju bilo kakvu informaciju vezanu za ovaj slučaj da im odmah jave, kako bi pronašli vinovnike ovog zlodela.
Anonimnost je zagarantovana, a nagradižemo svaku informaciju koja nam može pomoći u rasvjetljavanju ovog slučaja”, poručilu su iz društva Beleg.


22.04.2024.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO