Ugurali ga u kola i počeli da prete, tražili da im preda novac koji duguje: Drama u Podgorici, dva muškarca uhapšena zbog pokušaja otmice     ·     Neverovatna 4 sata trajao je najduži obilazak: U srcu Srbije smestio se lavirint sa stazom najdužom u Evropi, ovo je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u regionu (FOTO)(VIDEO)     ·     Još jedan muškarac iz Novog Pazara saslušan zbog podsticanja na terorizam: TOK traži da mu se odredi pritvor     ·     Ne moraju na more i kod njih je ove godine prava zabava: Prvi put i Prijepolju se organizuje PP fest, koncerti velikih zvezda i sportska takmičenja     ·     Natreskao se alkoholom pa seo za volan opela: Isključena iz saobraćaja tempirana bomba u Ivanjici, "naduvao" preko tri promila     ·     Pao diler u Kraljevu: U stanu pronadjen kanabis i vagica za precizno merenje, odmah odveden u pritvor     ·     Zatekli je kako nepomično leži na podu nasred kolibice: Preminula Radica sa Čemernog, srpska žena Robinzon Kruso - meštani posumnjali na najgore kad su videli nepokošenu travu, znali su da vredna gorštakinja to ne bi dopustila (FOTO)     ·     Ovolike plate primaju komšije: Prosečna zarada u Crnoj Gori 832 eura, najveća primanja u Tivtu i Zeti a u većini opština zarađuje se ispod državnog proseka     ·     Pšenica se rasula svuda po putu: Karambol na Orašačkom putu kod Aranđelovca, prevrnuo se traktor sa prikolicom     ·     Razradili strategiju - jedan išao ispred da javlja ima li policije, oni iz njega: Ipak - svi su "pali", u kolima kod Požege pronađeno skoro 10 kilograma marihuane     ·     Šleperi više neće smeti preticati jedan drugog, građevinski kamioni moraju imati cerade da ne razbacuju materijal po kolovozu: Izmenama Zakona o bezbednosti u saobraćaju odzvoniće bahatim vozačima     ·     Zemljotres pogodio Crnu Goru: Osetio se i u BiH     ·    


Autor: RINA.rs


Ovo je fenomenalno: Istorija ispisana u Budvi, počela sa radom brodska linija do Dubrovnika – ide dva puta dnevno, povratna karta košta 69 eura (FOTO)


Budva – Danas je u prestonici crnogorskog turizma ispisana istorija, jer po prvi put krenula nova brodska linija na relaciji Budva – Dubrovnik. Brod Antonija koji je isplovio danas dug je 32 metra i može da primi 242 putnika, a ova linija biće organizovana dva puta na dan. Cena karte u jednom smjeru je 55 eura dok povratna dnevna košta 69 eura.

- Ovo je zaista fenomenalno, do Dubrovnika smo za oko dva sata, a inače bi to putovanje uz gužvu na putevima i na granici trajalo mnogo duže. Pritom, nema vrućine, na otvorenom ste moru. Zaista fenomenalno, rekao je za RINU Rastko Sekulović koji je danas bio jedan od prvih putnika.

Da je ova linija jedan od veoma značajnih infrastruktirnih projekata, koji će Crnu Goru dodatno povezati sa Evropskom unijom potvrđuje i ministar saobraćaja Filip Radulović.

- Ovu liniju najavili smo još u jauaru mesecu, ali niko nam tada nije verovao. Ovim smo pokazali da ono što obećamo, zaista i ispunimo. Ovo je jako važan projekat i zahvaljujem svim saradnicima koji su pomogli da se on realizuje. Ovo će rasteretiti u velikoj meri drumski saobraćaj do Dubrovnika, preko Herceg Novog jer se na granici čekalo i po nekoliko sati, rekao je Radulović.

Ministar je najavio i druge slične, takođe velike projekte, a 9. jula planira se otvaranje linije Bar – Ankona.

- To će takođe biti od ogromnog značaja, takođe radimo na tender za izgradnju mosta na Šćepan Polju koji će Crnu Goru brže i lakše povezati sa BiH, a u planu je i izgradnja zajedničke železničke stanice sa Srbijom, poručuje Radulović.


29.06.2024.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO