Smena na čelu opštine Nova Varoš: Branko Bijelić novi predsednik, dosadašnji Rade Vasiljević postavljen na čelo lokalne Skupštine     ·     Sudar kamiona i automobila na seoskom putu: Teška nezgoda kod Kragujevca, dve osobe povređene i prebačene u bolnicu     ·     Četvoro dece i troje odrasil bilo zaglavljeno, pokušao da ih spasi meštanin ali nije uspeo: Oglasio se komandanat Vatrogasno-spasilačkog bataljona, otkriveni detalji drame na jezeru Međuvršje (FOTO)     ·     Puzović: Preduzimaju se sve preventivne mere da ne dođe do poplava     ·     Epicentar zabeležen kod Zenice: Zemljotres pogodio BIH     ·     Oslić jeftiniji nego za Vaskrsšnji post, pastrmka 800 a šaran 750 dinara: Bogata ponuda posne hrane na srpskim pijacama, cene variraju od tezge do tezge (FOTO)     ·     Stradao muškarac na golf terenu: Tragedija na Luštici u Crnoj Gori, razorno nevreme odnelo dva života     ·     Horor na Žabljaku: Grom udario i na licu mesta usmrtio čak pet krava     ·     Zbnog snažnog nevremena nad Srbijom moguće kašnjenja letova Er Srbije     ·     Poginuo radnik na kranu gradilišta u Baru     ·     Kraj agonije: Ukinuto rešenje proglašenju zaraženog i ugroženog područja od afričke kuge svinja na teritoriji Raškog, Moravičkog i Šumadijskog upravno okruga     ·     Nosilo drveće, suncobrane i ležaljke, kidalo crepove: Jako olujno nevreme zatreslo i Crnu Goru, poplavljene brojne saobraćajnice (VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Tuđe poštujemo, a srpsku istoriju volimo i čuvamo: Tradicionalni Vidovdanski dani održani na Zlatiboru, publika uživala u maestralnom izvođenju velikih umetnika (FOTO)


Čajetina – Tradicionalna manifestacija „Vidovdanski dani“ održana je u Lobby baru hotela Zlatibor. Bogat kulturno – umetnički program koji slavi i veliča srpsku tradiciju i kulturu, priredili su istaknuti umetnici – muzičari i glumci. Gosti su bili u prilici da uživaju u izvanrednom muzičkom opusu pevačke grupe „Sveti car David“, kao i u maestralnom izvođenju Bojane Nikolić. Besede su kazivali istaknuti glumci, Nebojša Dugalić, Nebojša Milovanović i Andrej Šepetkovski.

- Jako je lepo, važno i dobro da postoje ovakvi događaji, na što više mesta. Da postanu što učestaliji i tradicionalniji. Jer, čovek tek kad krene da se priseća, postane tek onda svestan čega je sve vredno sećati se i koliko toga ima za sećanje. To nisu samo događaji iz istorije, to su sve zavetni obrazci koji su ostavljeni nama u amanet. Ovaj događaj na Zlatiboru je jedan od onih koji na divan način čuva sećanja na naše pretke, na kosovske junake, rekao je glumac Nebojša Dugalić za agenciju RINA.

Glavna poruka sa tradicionalnih Vidovdanskih dana jeste da treba da poštujemo tuđe, ali pre svega da čuvamo od zaborava svoju, srpsku kulturu i tradiciju.

- Uživali smo u izvanrednom programu koji smo organizovali već treći put. To je tradicionalana manifestacija u čast Vidovdana. Svake godine imamo bogat kulturni program, a ove godine naši gosti su imali priliku da zaista uživaju u poeziji i prozi kroz izuzuteno izvođenje naših velikih umetnika. Uživali smo u sjajnoj etno i duhovnoj muzici. Trudimo se da svake godine zadržimo istu temu i pravac. Tri godine to uspešno radimo, nadam se da ćemo nastaviti i dalje. Svakako, program će uvek biti raznovrstan i bogat, nikako monoton, rekao je Milosav Dunjić, generalni direktor hotela Zlatibor.

Osim što neguje sećanje na jedan od najvećih srpskih praznika, ovaj događaj ima humanitarni karakter. Sav prihod prikupljen na „VIDOVDANSKIM DANIMA“ biće upućen organizaciji „Srbi za Srbe“.


30.06.2024.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO