Horor kakav se ne pamti: Čopor krvoločnih pasa lutalica upao na imanje kod Novog Pazara, zveri zaklale 49 ovaca a 18 ih ranjeno     ·     Pronađen u napuštenom objektu, bez dokumenata sa lovačkim nožem i 1.100 eura: Ovo su detalji pronalsaka muškarca koji se sumnjiči da je ubio strica u Sjenici     ·     Ukrao automobil i izazvao udes, a onda nasrnuo na policajca: Drama u Rožajama, mladić priveden pravdi i tereti se za tri krivična dela     ·     Najveća turistička atrakcija radi u promenjenom režimu tokom novembra: Zlatiborska Gold gondola zatvorena sredom i četvrtkom, a četiri dana neće raditi uopšte     ·     Nestvarna prirodna lepota, planinska jezera i pašnjaci: Durmitor proglašen za jedan od sedam najlepših Nacionalnih parkova u svetu (FOTO)     ·     Vukovi dođu do vrata, ja upalim svetlo pa oni pobegnu: Blažo iz Koprivne kod Prijepolja jedini stalni stanovnik na 1500 nadmorske visine, vredni planinac ne napušta ognjište i bavi se stočarstvom (FOTO)     ·     U Lučanima predstavljen naslednik Nenada Lalatovića, Mladost od danas vodi Nikola Trajković     ·     Vesić: Kamenovan BG voz, četvrti put za manje od tri nedelje     ·     Vozači, važno obaveštenje: Zastoji na auto-putu između Jagodine i Batočine u smeru ka Beogradu     ·     Oglasila se čačanska bolnica nakon što je beba umrla na odeljenju ginekologije: O slučaju obavešten nadležni zdravstveni inspektor, biće urađena kontrola rada na odeljenju     ·     Sergej Trifunović prijavio suprugu za nasilje: Policija ušla u stan     ·     Ubila svekrvu pa pobegla: Podignuta optužnica protiv žene iz Sjenice, preti joj kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije     ·    


Autor: RINA.rs


Ovo je "bandera smrti" u selu Ugao kod Sjenice, kad padne kiša niko ne sme pored nje da prođe: Meštani imaju veliki problem sa strujom i stubovima koji trunu (FOTO)


Sjenica – Smešteno na samoj granici između Srbije i Crne Gore selo Ugao kod Sjenice surovo je za život, ipak osim prirode koja nije pitoma meštanima veliki problem predstavljaju stare bandere o kojima niko ne vodi računa, stoga imaju velike muke sa snabdevanjem električne energije, ali i strahuju za svoje živote.

- Ova bandera iskrivljena stoji, u jako je lošem stanju. Čim dune malo jači vetar, a znate kakvi sve vetrovi duvaju u ovom kraju strahujemo da li će da se sruši. Struje nam svaki čas nestaje, skoro svaki ili svaki drugi dan i to po pet, šest puta dnevno zbog čega nam se crkava sve od uredjaja po kući. Ovo je baš, užasno i opasno, kažu za RINU meštanin sela Ugao Nusret Pljakić.

Oni dodaju, da osim kad duva vetar i kada ostaju bez struje sa svakom kišom strahuju za svoje i živote svoje dece, ali i za stoku.

- Žice su sve popadale, bandere su počele da trunu. Kad padne kiša, ljudi ne smeju da prođu pored bandera da ne bi došlo do strujnog udara. Strah je da neko ne pogine. Ima na ovom potezu oko desetak kuća, dodaje meštanin.

Naglašava da su se zbog svog problema obraćali nadležnima u Sjenici, ali da još uvek niko nije reagovao i da će još jednu surovu sjeničku zimu, po svemu sudeći dočekati sa strepnjom.


23.10.2024.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO